2021 yılının en iyi tenisçisi Barty

Avustralyalı Ashleigh Barty, bayanlar tenis dünyasında 2021 yılının en güzel ismi seçildi.
Kadınlar Tenis Birliği’nden (WTA) yapılan açıklamaya nazaran milletlerarası spor medyası üyelerinin verdiği oyların yardımıyla, teniste beş kategoride en âlâ isimler belirlendi.
Bu yıl Wimbledon’da mesleğinin ikinci grand slam zaferine ulaşmasının yanı sıra 5 WTA turnuvasından zaferle ayrılan dünya sıralamasının tepesindeki Barty, ikinci defa en âlâ bayan tenisçi unvanının sahibi oldu.
Bu yıl Fransa Açık’tan zaferle ayrılan Çek tenisçiler Barbora Krejcikova ile Katerina Siniakova ise en yeterli çiftler kategorisinde 2018 yılının akabinde ikinci sefer tepeye çıktı.
Fransa Açık’ta çiftlerin yanı sıra teklerde de kupaya uzanan 25 yaşındaki Krejcikova, kendini en çok geliştiren bayan tenisçi mükafatına de layık görüldü.
Yılın en güzel çıkış yapan bayan tenisçisi mükafatını ise Emma Raducanu aldı. 2021 ABD Açık’tan zaferle ayrılan 19 yaşındaki Büyük Britanyalı tenisçi, dünya sıralamasının 343. basamağından başladığı yılı 19. olarak tamamladı.
Yılın en uygun geri dönüşüne imza atan bayan tenisçi mükafatını ise İspanyol Carla Suarez Navarro kazandı. 2020 yılında mesleğini sonlandırmayı planlarken lenf kanserine yakalanan 33 yaşındaki tenisçi, hastalığa karşı verdiği savaşı kazandı ve bu yıl, Wimbledon, Fransa Açık ve Billie Jean King Kupası’na katılarak tenise dönüş yaptı.
Başa dön tuşu