Andreescu, Avustralya Açık’a katılmayacak

2019 ABD Açık şampiyonu Kanadalı tenisçi Bianca Andreescu, hazır olmadığı gerekçesiyle dönemin birinci grand slam turnuvası 2022 Avustralya Açık’a katılmayacağını açıkladı.
Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından kararının münasebetlerini anlatan 21 yaşındaki tenisçi, “Benim için son iki yıl, farklı nedenlerle çok güçlü geçti. Bu yıl, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanmamın akabinde uzun haftalar karantina altında kaldım. Kovid-19, sıhhat durumumu zihinsel ve fizikî taraflardan epey bozdu. Beni çok etkileyen öbür bir olay ise anneannemin koronavirüs nedeniyle haftalarca ağır bakım ünitesinde ömür savaşı vermesi oldu. Günlerin birçoklarında, idmanlara yahut maçlara kendimi veremedim.” tabirlerini kullandı.
Yaşadığı zihinsel ve fizikî yorgunluğun devam ettiğini vurgulayan Andreescu, “Yenilenmek, uygunlaşmak ve olgunlaşmak için kendime fazladan vakit vermem gerekiyor. Bir müddet boyunca hayır işleri yaparak mesleğimden uzaklaşmak istiyorum. Tenise, çok daha güçlü bir ruh haliyle dönmeyi hedefliyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
2019 ABD Açık’ta yaşadığı şampiyonluğun akabinde dünya sıralamasında 4. basamağa kadar yükselen Bianca Andreescu, yaşadığı önemli sakatlıklar nedeniyle 2020 yılında maça çıkamamıştı. Kanadalı tenisçi, bu yıl ise eski formunu yakalamakta zorlanmıştı.
Avustralya Açık, 17-30 Ocak 2022 tarihlerinde düzenlenecek.
Başa dön tuşu