“İstanbul büyük bir şölene imza atacak”

Türkiye Tenis Federasyonu Lideri Cengiz Durmuş, gelecek hafta düzenlenecek “TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul” turnuvasıyla İstanbul’un büyük bir şölene imza atacağını söyledi.
Cengiz Durmuş, yaptığı açıklamada, federasyon olarak gayeleri ve emelleri doğrultusunda çalışmak zorunda olduklarını söz ederek, “Ülkenin en uygun tenisçilerini yetiştirebilmeyi istiyoruz. Dünya arenasında en uygun atletlere sahip olabilmemiz ismine çok çalışmamız gerekiyor. Bu nedenle pandemi süreci bizim için çok olumsuz bir periyottu.” dedi. 
Başkan Durmuş, salgın nedeniyle faaliyetlerin durdurulduğu aylara ait şöyle devam etti:
“Pandemi sürecinde dijital ortamda, uzaktan eğitim sistemleriyle antrenörlerimize, atletlerimize ulaştık ve alanda olduğumuz devirlerde eksik kalan bilgilerimizi hem yenileyip hem güçlendirebilecek eğitimler yaptık. Yaklaşık her gün 600-650 kişinin katıldığı 14 gün boyunca devam eden seminerler düzenledik. Birebir halde hakemlerimizin eğitimlerini yaptık. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın ‘Evde kal sporsuz kalma’ projesi için atletlerimizi canlı tutabilme, konut imkanlarında spor yaptırabilme bahtını gerçek bir biçimde kullanmaya çalıştık.”
Yeni olağanlaşma devrine ait tenisin toplumsal aralığı en âlâ spor kısımlarından olduğunu vurgulayan Durmuş, “Teması en az olan branşlardan birisi tenis, doğal olarak da herkesin tercih edebileceği bir spor. Açık alanlarda en fazla 700 metrekare içerisinde 2 kişi ya da 4 kişi oynayabiliyor.” diye konuştu. 
İstanbul’da büyük tenis şöleni başlıyor
“İstanbul büyük bir şölene imza atacak” diyen Lider Durmuş, “Önümüzdeki günlerde 8-13 Eylül tarihlerinde ülkemizde en yeterli tertiplerden biri federasyon merkezimizde ‘TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul’ ismiyle yer alacak. Tüm izleyicilerimizi davet ediyoruz, seyirci olarak değil, izleyici olarak katılmalarını istiyoruz.” tabirlerini kullandı. 
Başkan Durmuş, Kovid-19 nedeniyle bu büyük tenis şöleninin maalesef seyircisiz gerçekleşeceğini belirterek, “Ama dijital ortamda, toplumsal medyada her gün dünyanın en yeterli atletlerini ülkemizde tenis oynarken görüp onları izleyebilme bahtı elde edeceğiz. Bu da sanıyorum milletlerarası turnuva olarak pandemiden sonraki birinci turnuva ülkemizde. Büyük bir heyecanla bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.  
Durmuş, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın dayanaklarıyla tenis ismine harika bir tesisin inşa edildiğini kaydederek, “Dünyanın göz bebeği İstanbul’da dünyanın en yeterli tenisçilerini ağırlayıp zati herkesin hayran olduğu İstanbul’u tanıtacağız. Ülkemizin gerçek temsil edilebilmesi manasında çok büyük bir talih.” biçiminde konuştu.
“Olimpiyat her sportmen ve her federasyonun hayali”
Başkan Durmuş, ulusal tenisçilerin 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyatları hazırlıklarına yönelik şunları lisana getirdi:
“Olimpiyat her sportmen ve her federasyonun hayali. Memleketler arası turnuvaların tamamı olimpiyat kapsamında olan atletlerimizin sıralamasını etkiliyor. Bizde Çağla Büyükakçay, Başak Eraydın, Pemra Özgen, Cem İlkel, Altuğ Çelikbilek üzere atletlerimiz bu olimpiyatlarda olabilmek için bakanlığımız tarafından destekleniyor. 2021 yılında biz de atletler ve federasyon olarak olimpiyatta yerimizi almak için çalışıyoruz.” 
Çağla Büyükakçay’ın 2016 Rio Olimpiyatları’na katılarak Türk tenis tarihinde bir birincisi başardığını hatırlatan Durmuş, “Teniste olimpiyatlara kesin kota alan şimdi yok. Devam eden turnuvalara nazaran kota durumu belirlenecek. Kota alabilecek atletlerimizin dünya sıralamasında birinci 60’a girmesi gerekiyor. O sıralamaya daha evvel girmiştik, inşallah tekrar gireriz, çalışmalarımız devam ediyor.” değerlendirmesinde bulundu. 
Olimpiyatlara kaç sportmen ile katılmayı hedeflediklerine ait de Durmuş, “Çağla ile birinci defa olimpiyatlara gitmiştik, gayesi büyüterek 2 atletle gitmek isteriz, lakin olağan ki bir atletle bile gitmek çok değerli. Çağla da Pemra da Prag’taki maçlarını kazandılar. Her kazandıkları maç olimpiyatlara yaklaştıkları manasına geliyor. İnşallah atletlerimize güveniyoruz, Allah sakatlık vermesin.” halinde konuştu.

Başa dön tuşu