İstanbul Challenger’da zafer Humbert’in

İstanbul’da 71’incisi düzenlenen American Express İstanbul Challenger’ı 1 numaralı seribaşı olan Fransız tenisçi Ugo Humbert kazandı.

İstanbul Cerrahi Hastanesi’nin sıhhat sponsorluğunda bu yıl 71’inci kere düzenlenen American Express İstanbul Challenger TED Open, yapılan final karşılaşmasıyla son buldu. Merkez kortta çok sayıda kişinin takip ettiği gayret 1 numaralı seribaşı Ugo Humbert’in zaferi ile noktalandı.

İstanbul Challenger’ın finalinde 21 yaşındaki Humbert ile bu turnuvayı 2011’de şampiyonlukla tamamlayan Denis Istomin karşı karşıya geldi. Turnuva boyunca sergilediği güzel servis performansına tesirli return’ler ekleyen Fransız raket, iki defa servis kırdığı birinci seti 6-2 ile kazandı. 5 numaralı seribaşı Istomin ikinci sette oyununu yükseltmeye çalışsa da gidişatı değiştiremedi. Denetimi bir an olsun kaybetmeyen Humbert bu seti de 6-2 ile kazanarak 77 dakikada maça nokta koydu ve mesleğinin beşinci Challenger şampiyonluğuna uzandı.

Ödül merasiminde yaptığı konuşmada birinci sefer geldiği Türkiye’yi çok beğendiğini vurgulayan Humbert “Kazandığım için çok memnunum. Çok hoş bir turnuva oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu hafta boyunca yanımda olan anneme bana verdiği büyük dayanak için minnettarım. Üçüncü defa katıldığım turnuvada bir şampiyonluk, bir final, bir çeyrek finalim var. Bu açıdan benim için çok düzgün bir turnuva. Türkiye tenis için çok uygun bir ülke, burada olmayı çok seviyorum” formunda konuştu.

Etkinlikte konuşan İstanbul Cerrahi Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Banu Başaran, hastane olarak bu yıl ikinci kere sponsorluk yaptıklarını belirterek, “71’inci İstanbul Challenger’da sıhhat sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz. Bilhassa sıhhat ve spor alanındaki her türlü mevzuda dayanak olmaya çalışıyoruz. Hastanemizin en kıymetli tesirlerinden ve kaynaklarından bir tanesi sporla ilgili her bahiste yardım sağlamaktır. Münasebetiyle sıhhatte, en kıymetli olan bu tıp tertiplerin bizim için çok büyük bir gurur kaynağı olduğunu düşünüyorum. Yeniden bu sene çok hoş bir turnuva geçti. İnşallah seneye daha büyük tertiplerde da daima birlikte olacağımızı düşünüyorum” dedi.

Başa dön tuşu