Performans turnuvaları yine başlıyor

Teniste pandemi nedeniyle orta verilen performans turnuvaları tekrar başlıyor. 
Türkiye Tenis Federasyonu, mart ayından itibaren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle durdurulan performans turnuva takvimini yine düzenledi.
Yapılan değerlendirmeler sonrasında ağustos ayı takvimi katılaştı. Teniste performans turnuvaları, yarın farklı kentlerde tekrar başlayacak.
Ağustos ayı prestijiyle Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinde 77 turnuva gerçekleştirilecek.
Başkan Durmuş: “Tenis, toplumsal araya en uygun sporlardan biri”
Türkiye Tenis Federasyonu Lideri Cengiz Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Sağlığımızın ve özgürlüğümüzün değerini daha çok anladığımız bu süreçte spor yapmanın ne kadar gerekli olduğunun bir kere daha farkına vardık. Tenis, toplumsal aralığa uygun tabiatı ile yapılabilmeye en uygun sporlardan biri. Bu nedenle tenis bu süreçten daha güçlü, daha çok ilgi gören bir branş olarak çıkacak.” diye konuştu.
“Önce sağlık” anlayışıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığının müsaadesi doğrultusunda, federasyon tarafından belirlenen kuralları her bir kulübe bildirerek 1 Temmuz prestijiyle kulüpleri açtıklarını hatırlatan Durmuş, “6 Temmuz’dan itibaren de tedbirler çerçevesinde senyör turnuvalarını başlattık. Pandemi hasebiyle orta verdiğimiz performans turnuvalarımıza ise 10 Ağustos’tan itibaren başlayacağız. Kulüplerimiz turnuva düzenleme konusunda hayli istekli. Ağustos ayı boyunca farklı vilayetlerde 77 performans turnuvası düzenlenecek.” tabirlerini kullandı.
Sporcuların kuvvetli pandemi sürecinde daha da şevklendiğine ve idmanlarına sürat verdiğine dikkati çeken Durmuş, şunları kaydetti:
“Gidişatı yakından takip ederek turnuvalarımızı evvel vilayetlerde, sonra bölgelerde, kademeli olarak daha sonrasında ise Türkiye genelinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Milletlerarası gelişmeleri de yakınen takipteyiz. WTA turnuvaları başladı. ATP, ITF ve Tennis Europe da turnuvalarını ağustos ayı prestijiyle başlatacak. Milletlerarası organizasyonlarımıza başlangıç konusunda da görüşmelerimiz devam ediyor.”

Başa dön tuşu