Wimbledon’da şampiyon Simona Halep!

Wimbledon Tenis Turnuvası bayanlar finalinde Serena Williams’ı 57 dakikada 6-2 6-2 ile yenmeyi başaran Simona Halep mesleğinin birinci Wimbledon ve 2. Grand Slam şampiyonluğunu kazandı.

Serena Williams: “Halep bugün mükemmel oynadı”

“İnanılmaz bir oyun oynadı Simona Halep. Neler yaptın o denli, tebrikler. Ben kala kaldım. Bu türlü bir oyuncu oyun oynadığı vakit oturup yalnızca tebrik etmeniz lazım. Savaşmaya devam edeceğim, denemeye devam edeceğim. Burada oynamak çok büyük keyifti. Ekibim kusursuz doğal ki. Onlara teşekkür ediyorum, yakın arkadaşlarıma ve aileme teşekkür ediyorum.”

Simona Halep: “Annemin düşüydü Wimbledon’ı kazanmak”

Burada oynamak çok büyük erdem. Kendini çok uygun hissediyorum. Çok özel bir şey bu. Annemin düşüydü bu turnuvayı kazanmak. Bu ilham için anneme teşekkür ediyorum. Kazanırsam alışılmış burada kulüp üyeliğimi de kazanacağımı biliyordum. Çok fazla çalışmam gerekti. Koşmayı çok seviyorum. Lakin çim de o kadar fazla koşup kayamazsınız. Artık buraya yine gelmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Grubuma aileme herkese çok teşekkür ediyorum. Onlar olmadan burada olamazdım. Çok küçük yaştan beri destekliyorlar. Natürel ki seyirciye hürmetlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Ne vakit kortta olsam bana takviyelerini esirgemediler. Herkese çok çok teşekkürler.”

Wimbledon Tenis Turnuvası tek bayanlar finalinde Serena Williams’ı 2-0 yenen Simona Halep mesleğinin ikinci grand slam şampiyonluğunu kazandı.

Sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon’ın tek bayanlar finalinde 7 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep ile 11 numaralı seribaşı ABD’li Serena Williams 15 bin kişi kapasiteli merkez kortta karşı karşıya geldi.

İlk sete çok güzel bir başlangıç yapan ve biri sıfıra karşı olmak üzere rakibinin iki servisini kıran 27 yaşındaki Halep, 12 dakika içinde oyunlarda 4-0 öne geçti.

İlk kolay yanlışını 7. oyunda yapan, birinci servislerden kazanılan puanlarda yüzde 80 üzere bir oran yakalayan Rumen tenisçi, agresif oyununu sürdürdü ve 26 dakika süren birinci seti 6-2 hanesine yazdırdı.

İkinci setin birinci dört oyununda iki tenisçi de servislerine tutundu. Beşinci oyunda bir kere puan vererek Williams’ın servisini bir defa daha kıran Simona Halep, 3-2 öne geçti. Tesirli servisleriyle avantajını koruyan ve üst üste üç oyunu da alan Rumen tenisçi, seti 6-2, 55 dakika süren maçı da 2-0 kazanarak şampiyonluğa uzandı.

Halep’in ikinci şampiyonluğu

Turnuvada finale yükselen birinci Rumen bayan sportmen olan Halep, mesleğinin ikinci grand slam şampiyonluğunu kazandı.

Tek bayanlarda daha evvel dört final maçına çıkan eski dünya 1 numarası Halep, geçen yıl Fransa Açık’ta kupayı kaldırmıştı.

Halep, etkin bayan tenisçiler ortasında Serena Williams, Maria Sharapova ve Garbine Muguruza’nın akabinde Fransa Açık ve Wimbledon’ı kazanan dördüncü isim oldu.

Serena rekoru tekrar kıramadı

Anne olduktan sonra birinci grand slam zaferini yaşamak isteyen ve 37 yaş 291 günle açık periyotta finale kalan en yaşlı bayan tenisçi olan Serena Williams, uzun müddettir kovaladığı en çok grand slam kazanma rekoruna tekrar ulaşamadı.

Avustralya Açık’ta 7, Fransa Açık’ta 3, Wimbledon’da 7 ve ABD Açık’ta 6 defa olmak üzere toplam 23 şampiyonluğu bulunan Williams, bugün kazanması halinde Margaret Court’un “tarihin en fazla grand slam turnuvası kazanan tenisçisi” unvanına ortak olacaktı.

ABD’li tenisçi, 2018 ABD Açık ve son iki yılda Wimbledon’da olmak üzere çıktığı son üç grand slam finalinden de eli boş ayrıldı.

Halep’ten etkileyici performans

Kariyerinin en uygun performanslarından birini ortaya koyarak şampiyon olan Halep, maçın istatistiklerinde de rakibine büyük üstünlük sağladı.

Karşılaşmada 25 kolay kusur yapan Serena Williams, dört kere servisini kırdırdı. Maç boyunca yalnızca 3 kolay kusur yapan Halep ise rakibine birinci servislerden kazanılan puanlarda yüzde 82’ye 59 üstünlük kurdu.

ABD’li tenisçi 17 kere direkt sayı getiren vuruş yaparken, Halep 13’te kaldı.

Başa dön tuşu