Türkiye, çim kort tenis turnuvası organizasyonlarında iddialı

Türkiye Tenis Federasyonu Lideri Cengiz Durmuş, Turkish Airlines Antalya Open turnuvası ile Türkiye’nin çim kort tertiplerin en hoşunu yaptığını tüm dünyaya gösterdiğini bildirdi. 

Türkiye’deki birinci çim kort turnuvası olma özelliği taşıyan ve 2017’de Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) takvimine dahil edilen Turkish Airlines Antalya Open’da teklerde İtalyan atlet Lorenzo Sonego, çiftlerde Jonathan Erlich-Artem Sitak ikilisi şampiyonluğa ulaştı.

Belek Turizm Merkezi’ndeki kortlarda gerçekleştirilen, toplam 445 bin 690 avro para ödüllü tertip 8 gün sürdü ve büyük ilgi gördü.

Türkiye Tenis Federasyonu Lideri Cengiz Durmuş, tertibe ait AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turkish Airlines Antalya Open’da keyifli sona ulaştıklarını belirtti.

Ülke tanıtımı ve Türk atletlerin gelişimi açısından kıymetli bir haftayı geride bıraktıklarını söz eden Durmuş, “Türkiye, artık çim kort tertiplerinin en hoşunu yaptığını tüm dünyaya göstermiştir. Dünyada yılda 8 çim kort turnuvası yapılıyor. Bunun birini ülkemizde yapabilme bahtını elde ettik. Bunu Almanya, Hollanda ve İngiltere’den sonra yapabilen dördüncü ülkeyiz. Atletlerimizin kendi ülkesi, seyircisi önünde çim kortlarda çaba edebilme bahtını yakalaması da değerli.” diye konuştu.

“Antalya, daima birincileri başardı”

Durmuş, teklerde mesleklerinde birinci ATP finaline yükselen Lorenzo Sonego ile Sırp Miomir Kecmanovic ortasındaki final maçının hayli çekişmeli geçtiğini lisana getirdi.

İki genç atletin inanılmaz uğraş örneği sergilediğini aktaran Durmuş, “Üç sete kadar, sonuna kadar uğraş eden bir seri izledik. Onlar için de bizim için de birinci. Antalya, daima birincileri başardı. Türkiye olarak daima birincileri başardık. Gittikleri her yerde Türkiye’nin elçisi olacaklar. Hayatları boyunca Türkiye’yi unutmayacaklar, bu da bizim için manalı.” değerlendirmesinde bulundu.

Durmuş, bir turnuvanın, sportif muvaffakiyetin yanında toplumsal, kültürel ve ekonomik manada ülkeye bedel katmasını önemsediklerini vurguladı.

Tenis turnuvalarının iktisada katkısı büyük

Turkish Airlines Antalya Open’a 32 ana tablo oyuncusu ve 32 eleme oyuncusunun geldiğini bildiren Durmuş, şunları kaydetti:

“Bir o kadar da bu tipe girebilmek için idman yapan oyuncuyla baktığınızda yaklaşık 100 sportmen. Antrenör, velisi ve takımıyla birlikte bin kişi. Yalnızca sportmen ailesi ve kadrosu olarak bu turnuvaya iştirak ettiler. Bunu yıl hesabına döktüğünüzde 70 bin bireye kadar çıktığımızı görebiliyoruz. Antalya’nın dünyanın en hoş kentlerinden biri olduğunu bu tertip vesilesiyle dünyaya bir defa daha göstermiş olduk. Ekonomik bedel olarak 70 bin geceleme. Her bir turnuvada yaklaşık bin kişinin ülkemize gelip, Türk Hava Yolları’nı kullanıp, kendi araçlarımızı, yiyeceklerimizi ve eserlerimizi tükettiklerini düşünürsek, turnuvalarla büyük bir entegre sistemi kurulmuş üzere.”

Türk tenisçiler umut veriyor

Durmuş, Antalya’daki tertibe katılan Türk sportmenlerin tıp bahtı arayıp dünyanın en yeterli tenisçilerini yenmeye çalıştığına dikkati çekti.

Turkish Airlines Antalya Open birinci çeşidinde karşılaştığı Letonyalı Ernest Gulbis’i üç set sonunda geçen ulusal tenisçi Altuğ Çelikbilek’in ATP düzeyinde mesleğinin en büyük galibiyetine imza attığını anımsatan Durmuş, birinci ana tablo maçını oynayan Ergi Kırkın’ın da bir periyot dünya 39 numarasına kadar yükselen Alman atlet Peter Gojowczyk’e 6-3, 6-7 ve 6-2’lik setlerle kaybettiğini hatırlattı.

Tenis Federasyonu Lideri Cengiz Durmuş, İstanbul Cup turnuvasındaki Türk atletlerin başarılarına da değindi.

“İstanbul Cup’ta cins geçemezken cins geçer hale geldik, sonra da kendi şampiyonlarımızı yarattık.” tabirini kullanan Durmuş, kelamlarını şöyle tamamladı:

“Çağla Büyükakçay teklerde, İpek Soylu çiftlerde şampiyon olmuştu. Türk atletlerin Antalya Open’daki bu gibisi muvaffakiyetleri çok yakın. Türk sportmenlerin turnuvadaki performansı bizim için çok manalı, çok umut verici. Gelecekteki amaçlarımıza ulaşmamız için çok gerçek iz bıraktılar. Gelecekte de bizim atletlerimiz bu turnuvaları alacaklar.”

Başa dön tuşu