Fransa Açık’ta favoriler tur atladı

Dönemin ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık’ın (Roland Garros) dördüncü gününde, favoriler çeşit atladı.

Fransa’nın başşehri Paris’te düzenlenen turnuvanın dördüncü gün maçları tamamlandı.

Tek erkeklerde dünya 2 numarası İspanyol Rafael Nadal, ATP klasmanının 114. sırasında yer alan Alman Yannick Maden’i 129 dakika süren mücadelede 6-1, 6-2 ve 6-4’lük setlerle 3-0 yenerek ismini üçüncü cinse yazdırdı. 

Mesleğinde 11 Fransa Açık şampiyonluğu bulunan 32 yaşındaki Nadal, üçüncü cinste Belçikalı David Goffin ile eşleşti. 

Turnuvaya 2015 yılından bu yana birinci defa katılan 2009 yılının şampiyonu, 3 numaralı seribaşı Roger Federer ise Alman Oscar Otte’yi 6-4, 6-3 ve 6-4’lük setlerle 3-0 yenerek tıp atladı.

Pliskova zorlanmadan üçüncü turda

Tek bayanlarda 2 numaralı seribaşı Çek Karolina Pliskova, ikinci tıpta Slovak Kristina Kucova ile karşılaştı. 

Simonne-Mathieu kortunda oynanan ve 56 dakika süren maçta rakibini 6-2’lik setlerle turnuva dışında bırakan 27 yaşındaki Pliskova, üçüncü tıpta Hırvat Petra Martic’in rakibi oldu.

Viktoria Kuzmova ile ikinci cins maçında karşı karşıya gelen 4 numaralı seribaşı Kiki Bertens ise rahatsızlığı nedeniyle birinci sette maçtan çekildi. 

Djokovic ve Osaka korta çıkacak

Tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic, İsviçreli Henri Laaksonen, 5 numaralı seribaşı Alman Alexander Zverev de İsveçli Mikael Ymer ile ikinci cins maçına çıkacak.

Tek bayanlarda dünya 1 numarası Japon Naomi Osaka, Belaruslu Victoria Azarenka, 3 numaralı seribaşı ve son Fransa Açık şampiyonu Rumen Simona Halep de Polonyalı Magda Linette karşısında üçüncü cins bileti arayacak.

Başa dön tuşu