37. Ford Otosan Kocaeli Rallisi başladı

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda 2019 döneminin 6. yarışı olan 37. Ford Otosan Kocaeli Rallisi başladı. 

Kentteki bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen merasimde yarışın startını, Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı İnanç Özyurt verdi. 

Ford Otosan ana sponsorluğunda Kocaeli Araba Sporları Kulübü tarafından organize edilen rallide bu yıl 62 takım, 2 gün boyunca toplam 9 etapta 100,46 kilometresi özel etap olmak üzere 292,44 kilometre yol katedecek. 

Ralli, birebir vakitte Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ile Zafer Vatansever Ralli Kupası’na da puan verecek 9 özel etaba sahip pozisyonda bulunuyor. 

Gerçekleştirilen açılış seremonisinin akabinde rallide takımlar bugün Ford Otosan (18,22 km), Transit (16,50 km), Courier (8,28 km) ve Custom (6,63 km) özel etaplarında çaba edecek. 

Yarışın birinci günü Kocaeli Memleketler arası Fuar Merkezi otoparkındaki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi seyirci özel etabıyla tamamlanacak.

Rallide yarın ise ekipler birebir etapları bir sefer daha geçtikten sonra, “Custom-2” özel etabında ekstra puan kazanabilmek için yarışacak.

Bu yıl da kuvvetli ve heyecanlı çabalara sahne olması beklenen 37. Ford Otosan Kocaeli Rallisi, yarın yapılacak ödül merasimiyle tamamlanacak. 

“Yılların şampiyon takımıyız”

Castrol Ford Team Türkiye Ekip Yöneticisi Serdar Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesken sahibi oldukları bir rallide çaba edeceklerini belirterek, Ford Otosan’ın 18 yıldır art geriye sponsor olduğu bir yarış yapılacağını söyledi.

Kocaeli üzere araba endüstrisinin kalbinin attığı kentte bu türlü bir yarışın yapılmasının değerli bir toplumsal sorumluluk projesi olduğunu tabir eden Bostancı, “Takım olarak da bizim için çok değerli bir yarış. Yılların şampiyon kadrosuyuz. Bu yarışa da kazanmak ve şampiyonluk parolasıyla start alıyoruz. Bu yarış sonunda hem Türkiye ralli markalar şampiyonluğu hem pilotlar şampiyonluğu hem genç pilotlar şampiyonluğu hem iki tekerlekten çekişli araçlar şampiyonluğunu ilan etmek istiyoruz. Onun için kıymetli bir yarış.” diye konuştu.

Ellerinden gelenin en uygununu yapmaya çalışacaklarını lisana getiren Bostancı, grubu kurdukları 1998 yılından itibaren Türkiye’deki araba sporlarının altyapısına daha fazla hizmet etmek için çalıştıklarını bildirdi.

Bostancı, 7 yıl süren eğitim seminerlerinde 6 binin üzerinde pilot eğittiklerini anlatarak, Türkiye Şampiyonası’nda yarışan birçok pilotun o seminelerde eğitim gördüğü kaydetti.

Geleceğin Pilotu Projesi’nin 2020’de devam edeceğini belirten Bostancı, mülakat ve pilotaj imtihanlarının akabinde başarılı olan pilotları seçip, geleceğin şampiyonları haline getirdiklerini söyledi.  

 

apıyor.

 

Başa dön tuşu