12 yaşındaki raket hayallerine tenis ile uzanıyor

TEB 12 Yaş Ulusal Kadro Belirleme Turnuvası’nda birinci olan Bursa tenisinin genç yeteneklerinden Hande Aslanbaş, ulusal gruba yükseldi. Böylece 12 yaşındaki yetenek, şimdi küçük yaşına rağmen sergilediği muvaffakiyet sonuçla yurtdışının kapılarını açtı.

Bursa tenisi son yıllardaki atılımlar ile birlikte yükselişe geçerken, şimdi küçük yaştaki yetenekler de gösterdikleri performanslarla birlikte geleceklerine yönelik yeni kapılar açıyor. 5 yaşındayken tenis kortuna çıkan ve o günden beridir her hafta idmanlarını aralıksız sürdüren Yenigün Tenis Akademisi’nin atletleri 12 yaşındaki ikiz kardeşler Defne ve Hande Aslanbaş, birlikte çalışmalarını sürdürürken, ikilinin bu ahengi başarıyı da getiriyor.

Birinci sırada tamamladı

Son olarak 18 Mayıs-24 Mayıs tarihlerinde Gaziantep’te düzenlenen TEB 12 Yaş Ulusal Grup Belirleme Turnuvası’nda gayret eden Defne Aslanbaş, çıktığı maçlarda yeterli bir performans sergileyerek birinci oldu. Böylece ulusal grup kapısını aralayan 12 yaşındaki yetenek, Türkiye’yi yurtdışında temsil etme hakkı kazandı. Gönül verdiği tenis branşıyla birlikte birebir vakitte Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’de de turnuvalara çıkacak Defne’nin hayali ise Wimbledon Tenis Turnuvası’nda oynayabilmek.

“Elimden geleni yapacağım”

Gerçekleştirdiği dereceden dolayı epey memnun olduğunu kaydeden Defne, ikiz kardeşi ile birlikte yaptıkları disiplinli çalışmalar sonucunda bu muvaffakiyetin geldiğini lisana getirdi. Bilhassa okul ile birlikte teniste uğraş etmenin zorluğuna da değinen Defne Aslanbaş, “Hande ile birlikte turnuvalarda oynuyoruz. Amacım Grand Slam’lerde oynayabilmek. Bunun için uzun yıllardan beridir ailem ve antrenörlerimin dayanağıyla çok çalışıyorum. Ülkemi de en güzel halde temsil etmek için elimden geleni yapacağım” dedi.

“Sıkı bir disipline sahip”

Tenis Vilayet Temsilcisi Göksel Yenigün ise, Defne Aslanbaş’ın sergilediği muvaffakiyetten dolayı memnunluk duyduklarını söz etti. Defne’nin bilhassa kort üzerindeki duruşu ve soğukkanlılığı ile dikkat çektiğine işaret eden Yenigün, genç atletin idmanlarında sıkı bir disipline sahip olduğunu lisana getirdi. Akademinin antrenörleri Bahtiyar Şen, Emine Dursun ve Erkin Başkan ise, Defne’nin kaydettiği gelişimden dolayı mutlu olduklarını ve ulusal ekibin kendisi için birinci adım olduğunu belirtti.

Başa dön tuşu